Genieten van veel natuurschoon en van een indrukwekkende  hoeveelheid erfgoed in met name  de Gelderse Achterhoek. Dat kunnen we u hier bieden in alle jaargetijden, want ook  in de herfst en winter zijn onze bossen, heidegebieden en akkers van een bekoorlijke schoonheid. Daardoor wordt een kort of langer verblijf hier altijd een succes. Vooral voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers en diegenen die écht eens een weekend of weekje in alle rust  van comfort en privacy willen genieten, is een verblijf op ons gastenverblijf “Floortje” een aanrader.

De Achterhoek biedt u een rijk cultureel verleden. Overal in de directe omgeving kunt u van vele landhuizen en kastelen genieten, die veelal zijn opgenomen in een wandel- of fietsroute. Een bezichtiging van menig landhuis of kasteel bezoeken een is zeer de moeite waard en veelal mogelijk in de zomermaanden. Suggesties:

  • Huis Verwolde (Laren)
  • Kasteel Vorden, Kasteel Hackfort , De Wiersse, beide in Vorden
  • het statige landhuis de Voorst in Eefde
  • het is de moeite waard om van hieruit een wandeling of fietstocht naar de nabij gelegen Kale berg en Lochemse berg te maken, een indrukwekkend, sterk glooiend gebied gelegen tussen Lochem, Zwiep en Barchem, ontstaan in de laatste ijstijd
  • je kunt daar wandelen, met een mountainbike rijden; ook kunnen er lokaal paarden gehuurd worden voor een natuurtocht.
  • aanrader voor de wandelaar of fietser is een tocht naar het prachtig uitgestrekte natuurgebied ” het Grote Veld”, gelegen tussen Lochem, Vorden en Almen. Het is een uitgestrekt, afwisselend gebied van bos en heide en doorsneden door zandwegen met goed begaanbare fietspaden.
  •  Kasteel Hackfort VordenKasteel Hackfort in Vorden

Zeker de moeite waard is een bezoek aan de omliggende steden met veel historisch erfgoed, zoals  Borculo en Lochem. Bezoek ook de Hanzesteden Zutphen, Deventer of Doesburg , op slechts een halfuurtje rijden meet de auto. En wat dacht u van Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland. Het is een verhaal apart. Op het gebied van kunst vindt u in de directe omgeving diverse  musea. U hebt aan een weekend niet genoeg.  Leuk zijn ook stadswandelingen eventueel met gids, gewoon gezellig winkelen of de weekmarkt  bezoeken.

De regio kent verder vele actieve kunstenaars, die zich op diverse gebieden vaak gedurende de zomermaanden presenteren. Ze organiseren workshops of  nemen deel aan een  kunstroute welke per fiets of auto gereden kan worden. Er zijn diverse galeries in de directe omgeving,  bijvoorbeeld Kunstlokaal 11 in Borculo. Ook in Diepenheim vindt u er een aantal. Uw gastheer en gastvrouw weten vaak wat er aan activiteiten lokaal gaat plaatsvinden en willen u graag hierover informeren.

Op culinair gebied kunnen wij u met advies  van dienst zijn. Er zijn in de directe omgeving voor ieders  smaak en budget uitstekende  eetgelegenheden. Van spekpannenkoek bij Erve Brooks in Gelselaar tot  vijf gangenmenu bij de Gouden Leeuw in Bronkhorst. U kunt natuurlijk ook zelf de handen uit de mouwen steken en in uw complete keuken een eigen heerlijke pizza of maaltijd maken. Of een gezellige BBQ organiseren. Alles is mogelijk, maar geniet vooral van uw ontspannen verblijf op  Floortje. We wensen u een heel plezierig verblijf. Graag vernemen we uw opmerking(en) of eventuele tips, zodat we  voor een volgende keer een nog completer en aangenamer verblijf kunnen aanbieden.

test.