Welkom op ons geheel vrij gelegen gastenverblijf de Floor. Ons terrein grenst aan de oostzijde aan het landgoed Wanninkhof en westelijk van ons terrein is een vogelbroedgebied(je) van Staatsbosbeheer. Het is hier een stiltegebied in de Gemeente Berkelland. Aan de rand van de rijke esgronden van het kerkdorpje Geesteren in Gelderland vindt u aan de Slaapweg 3 onze  monumentale T-boerderij, daterend uit 1838. Geesteren vierde in 1988 zijn toenmalig 1000- jarig bestaan.

U verblijft hier met veel privacy op een uniek plekje in de mooie Gelderse Achterhoek. Voor o.a. de natuurliefhebber een uitgelezen verblijf om al wandelend de mooie natuur in de directe omgeving te verkennen. In het voorjaar hoor je hier de wielewaal. Door het aanleggen van verschillende poelen en vennen op het landgoed voelt de groene boomkikker zich er uitstekend thuis. Er nestelen jaarlijks uilen bij onze buurman in zijn schuur. En in de avondschemering zie je regelmatig een vleermuisje rondfladderen op ons erf. Op het fraaie, overdekte terras kunt u zich ook heel relaxt in de ter beschikking staande loungestoelen  met een goed boek en een drankje installeren voor een middagje “niks”.

Hier vindt u nog rust

In dit oude, agrarische coulissenlandschap  is gelukkig nog veel van vroeger bewaard gebleven. Op onze eigen grond bevindt zich o.a. een uit oude bentheimer stenen opgetrokken waterput met als ingegraveerde datum 1638. Dat zou wellicht kunnen betekenen dat hier al heel vroeg bewoning was en wellicht eerder op deze plek ook een boerenhoeve heeft gestaan. Wie van oude gebouwen en historie houdt, heeft hier aan een weekend niet genoeg. U kunt genieten van vele, fraaie kastelen en landhuizen in de directe omgeving, veelal in de zomer opengesteld voor bezichtiging of voor een heerlijke wandeling door de parkachtige tuinen. Ook fietsend (we hebben gratis twee uitstekende sparta’s klaarstaan voor gebruik) kunt u de fraaiste tochten maken van hieruit. Via rustige, lommerrijke B-wegen en zelfs nog langs vele  zandpaden kom je op de mooiste plekjes die de Achterhoek u maar bieden kan.

Wilt u meer weten over de accommodatie, klik hier, of wilt meer weten over onze prijzen, klik hier

 

voorkant Floortje Geesteren

 

Reserveringsaanvraag:

Bevestig aanmelding a.u.b. uw krijgt een mail hierover in uw mailbox moment dat u op ‘Verzoek indienen’ klikt. Wij proberen u zo snel mogelijk te voorzien van een antwoord. 

* Verplicht veld

Leave a Comment